Sokak ortasında hamile kadını döven sanığı tahliye ettiler. Suçunu kabul etti serbest bırakıldı

Sokak ortasında hamile kadını döven sanığı tahliye ettiler. Suçunu kabul etti serbest bırakıldı

Hamile kadını sokak ortasında herkesin gözü önünde öldüresiye döven sanık tahliye edildi.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde birlikte yaşadığı hamile kadını sokak ortasında herkesin gözü önünde öldüresiye döven sanık, hakaret suçundan 9 ay 15 gün, kasten yaralama suçundan ise 10 ay hapis cezası aldı. Sanık Yılmaz Akman adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 16 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda, Yılmaz Akman (37) birlikte yaşadığı öğrenilen Sude Naz Atak (19) ile önce sokakta tartışmaya başladı. Sonra kendisinden kaçmaya çalışan Sude Naz Atak’ı çay ocağı önünde yakalamasının ardından Yılmaz Akman, hamile olan kadına çocuğunun ve vatandaşların gözü önünde şiddet uyguladı. Elindeki sopayla defalarca Sude Naz Atak’a vuran Yılmaz Akman daha sonra vatandaşlar tarafından linç edilmek istenince olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen ve 18 suç kaydı bulunan Yılmaz Akman tutuklanarak cezaevine gönderildi.aw310791-03.jpgSUÇUNU KABUL ETTİ SERBEST BIRAKILDI

İşlediği suçu kabul eden Yılmaz Akman, bir sinirle olayın meydana geldiğini ve tahliyesini istedi. Davada Yılmaz Akman’a hakaret suçunda 9 ay 15 gün, kasten yaralama suçundan ise 10 ay hapis cezası verilirken Akman adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.aw310791-04.jpgDuruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Sude Naz Atak’ın avukatı Meray Mollaibrahimoğlu Eraslan, davanın sonuçlandığını ancak bekledikleri sonucu alamadıklarını belirtti.

Eraslan "Yapılan şiddet ve hakaretten kaynaklı olarak davanın sonuçlanmasıyla bir üzüntü içerisindeyiz. Çünkü alınan cezalar, her zaman olduğu gibi kadına şiddette bir önemini vurguluyor. Aldığı ceza o kadar az ki sanık tahliye ediliyor ve S.N.A.'nın şu an bir can güvenliği yok. Bugün yaralamadan alınan cezada yarın için belki de bir ölümüyle sonuçlanabilir. Bu nedenle verilen cezaların azlığından kaynaklı olarak üzüntümüzü dile getirmek istiyoruz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.