Son dakika... Alain Delon hayatını kaybetti

Son dakika... Alain Delon hayatını kaybetti

Ünlü Fransız aktör Alain Delon 88 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü Fransız aktör Alain Delon, 88 yaşında hayatını kaybetti. Ailesinin yaptığı açıklamaya göre, Delon 18 Ağustos Pazar günü, Fransa'nın Douchy köyündeki evinde içinde vefat etti. Aile, bu zor dönemde mahremiyetlerine saygı gösterilmesini talep etti.

319680b86babfc1ce7f3eb1c7c8912d9.jpg1935 yılında Paris'te dünyaya gelen Alain Delon, Avrupa sinemasının en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyordu. Kariyeri boyunca "Rocco and His Brothers" (1960), "Plein Soleil" (1960), "L'Eclisse" (1962), "The Leopard" (1963), "The Yellow Rolls-Royce" (1965), "Lost Command" (1966) ve "Le Samouraï" (1967) gibi pek çok beğenilen yapımda rol aldı.

Delon, ünlü yönetmenler Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle ile çalışma fırsatı buldu. 1999 yılında İsviçre vatandaşlığına geçti. Çocukluğu, ebeveynlerinin ayrılığı nedeniyle zorlu geçti; ancak sinema kariyerinde büyük başarılara imza attı.

in-the-photo-alain-delon-alain-delon-31.jpg2006 yılında İstanbul Film Festivali'ne katılması planlanmış ancak sağlık sorunları nedeniyle bu katılım gerçekleşmemişti. Delon, General De Gaulle'ün el yazmalarını satın alarak Invalide Müzesi'ne bağışladı ve hayvan hakları konusunda Brigitte Bardot'un federasyonunun talebi üzerine Çin Cumhurbaşkanı'na açık mektup yazdı.

Üç çocuğu bulunan Alain Delon, büyük bir resim ve heykel koleksiyonuna sahipti ve Douchy'deki geniş arazisinde hayvanlarıyla birlikte yaşamaktaydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.