Son dakika... Dilruba'nın cezası belli oldu

Son dakika... Dilruba'nın cezası belli oldu

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba'nın cezası belli oldu.

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, bugün hakim karşısına çıktı. Kayserilioğlu'na, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla 4.5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Mahkeme, Dilruba Kayserilioğlu'na 7.5 ay hapis cezası verdi. Ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı, bu nedenle Kayserilioğlu cezaevine girmeyecek.

NE OLMUŞTU?

Kayserilioğlu'nun tutuklanması kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Genç kadın, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Avukatı Hüseyin Yılmaz, müvekkili hakkında kamu davası açıldığını ve duruşmanın 3 Eylül'de yapılacağını bildirmişti.

Kayserilioğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutukluluk durumu, mahkemenin itiraz üzerine kaldırılması ve yurtdışına çıkış yasağı getirilmesiyle sona erdi. Ancak, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlaması nedeniyle tutuklu kalmaya devam ediyordu. Kayserilioğlu, 12 Ağustos'ta tutuklanarak İzmir Şakran Cezaevi'ne gönderilmiş ve 18 gün sonra tahliye edilmişti.

sokak-roportaji-dilruba-kimdir-2-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.