Son dakika... Diyarbakır ve Mardin'den acı haber! Ölü sayısı 11'e yükseldi

Son dakika... Diyarbakır ve Mardin'den acı haber! Ölü sayısı 11'e yükseldi

Diyarbakır ve Mardin'in ilçelerinde çıkan yangında ölü sayısı 11'e yükseldi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda gece çıkan anız yangını rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yangına müdahale edilmesi için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri bölgeye gönderildi.

Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucunda yangın 6 saat sonra kontrol altına alındı.

Ancak çıkan yangında can kaybı yaşandı. Meydana gelen yangında son olarak ölü sayısı 6 olarak belirtilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamada, yangınlarda 11 kişinin yaşamını kaybettiğini, 78 kişinin ise alevlerden etkilendiğini duyurdu.

mx4mj0jfvewtglezcups6w.webp

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, yangın sebebiyle Diyarbakır'da 5 hastanın yoğun bakımda, 4'ünün ise entübe olduğunu belirtti. Koca, Şanlıurfa'da ise bir hastanın entübe olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6, Yangınlar sebebi ile olay yerlerine Diyarbakır’dan 24 Ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin’den 15 Ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirilmiştir." İfadelerini kullandı.

z3-mtanb3ucgcgqwbaxhjw.webp

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Edinilen bilgiye göre, sönen yangınlar için soğutma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada yangınla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını aktardı.

efacma7z-ecg29yxhiwnsa.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.