Son dakika... Emekli maaş zamlarının açıklanacağı saat belli oldu

Son dakika... Emekli maaş zamlarının açıklanacağı saat belli oldu

Emekli maaş zamlarının açıklanacağı saat belli oldu.

Türkiye'de en düşük emekli maaşlarına yönelik zam tartışmaları hız kazanıyor. AK Parti'li kurmaylar, en düşük emekli maaşları için farklı formüller ve alternatifler hazırlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Erdoğan, bu önerileri değerlendirdikten sonra dün akşam kararını verdi ve bugün saat 12.00'de yapılacak olan açıklama için hazır olduğunu belirtti. Açıklamayı AKP Grup Başkanı Abdullah Güler yapacak.

2023-emekli-promosyon-kampanyalari-navo.jpgSSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına temmuz ayında yapılan yüzde 24,73'lük zam, kök aylıklara uygulandığı için özellikle düşük maaş alan emeklileri tatmin etmedi. Yaklaşık 1,6 milyon emekli, bu zamdan yeterince faydalanamadı.

71269.jpgErdoğan'a sunulan raporda, en düşük emekli maaşı alanlara yapılacak zam miktarları detaylı bir şekilde ele alındı. Öneriler arasında, bin 500 TL, 2 bin TL ve 2 bin 500 TL gibi seçenekler bütçe üzerindeki etkileriyle birlikte açıklandı. Zam miktarının Hazine tarafından karşılanacağı vurgulandı ve SSK ile Bağ-Kur en düşük emekli maaşı için masadaki ilk seçenek 11 bin 500 TL olarak belirlendi.

f5-haber-lwfa-cover.jpgEn güçlü ihtimal olarak görülen senaryo ise en düşük emekli maaşının 12 bin TL seviyesine çıkarılması. Bu durum, aylık bütçeye yaklaşık 3 milyar TL ek yük getirecek olsa da, 12.500 TL gibi daha yüksek rakamların da değerlendirildiği ifade ediliyor, bu da bütçe üzerindeki yükü daha da artırabilir.

Konuyla ilgili detaylı bilgiler, Vergi Paketi'nin detayları ile birlikte bugün açıklanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.