Son dakika... Emekli maaşında rakam belli oldu

Son dakika... Emekli maaşında rakam belli oldu

Emekli maaşında rakam belli oldu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklamaları şu şekilde:

“ Geçen hafta da kanun teklifimizi sunarken söylemiştik. Biz bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanımız, Sosyal Güvenlik Bakanımız, genel başkan vekillerimizle beraber bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık, onlar üzerinde çalıştık. Emeklilik sistemimize getireceği yük, bunun karşılığındaki bütçe imkanları nedir? Bununla ilgili analizleri toparladık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. İnşallah bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Tahmin ediyorum yarın vergi mevzuatımız da var. Onlarla birlikte inşallah yarın Meclis Başkanlığımıza bunu arz etmeyi düşünüyoruz." ifadelerinde bulundu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

O bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim. Bazı alternatifler var.

GÜLER'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Güler, en düşük emekli aylığının belirlenmesi süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Güler, yapılan çalışmalar sonucunda en düşük emekli aylığının 11.500 TL ile 12.500 TL arasında olması beklediğini ifade etti. Konuyla ilgili olarak "Bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim. Bazı alternatifler var" diyen Güler, detayları paylaşmaya hazırlandıklarını belirtti.

Güler, bütçe karşılığının sürdürülebilirliğinin önemine de vurgu yaparak, bu artışın bütçe dengeleriyle uyumlu olması gerektiğini dile getirdi. Bütçe karşılığının belirlenmesi için OVP (Orta Vadeli Program) ve enflasyonla ilgili sıkı bir çalışma yürütüldüğünü aktaran Güler, herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermeden bu süreci yönetmeleri gerektiğini vurguladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Güler, yarın detayları milletle paylaşacaklarını sözlerine ekledi. Emeklilerin merakla beklediği en düşük emekli aylığına ilişkin net rakamların belirlenmesiyle ilgili son gelişmeler, kamuoyunun yakından takip ettiği bir konu olarak ön plana çıkıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.