Son dakika! ENAG enflasyonu açıkladı

Son dakika! ENAG enflasyonu açıkladı

ENAG enflasyonu açıkladı.

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu, merakla beklenen enflasyon verisini açıkladı. ENAG'a göre enflasyon eylül ayında 5.34 arttı. 12 aylık enflasyon ise yüzde 88.63 oldu.

ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Eylül ayında %5,34 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %88,63 olarak gerçekleşti.

ENAG, Ağustos Ayı Enflasyonunu Yüzde 3,47 Olarak Açıkladı.

TÜİK BEKLENİYOR

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Ağustos ayı enflasyon verisini yüzde 3,47 olarak duyurdu. Yıllık enflasyon ise yüzde 90,35 olarak hesaplandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, Ağustos ayı itibarıyla Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 2,47 artarken, yıllık artış oranı yüzde 51,97 olarak kaydedildi.

Eylülde yıllık enflasyon tahminleri, Bloomberg HT'nin anketinde en düşük yüzde 47,4, en yüksek ise yüzde 49 seviyesinde belirlendi. Eylül ayı için aylık enflasyon beklentileri ise yüzde 1,6 ile yüzde 2,5 arasında değişiyor.

2024 yıl sonu enflasyon beklentisi ise, anket katılımcıları tarafından yüzde 42 olarak güncellendi. Bu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın tahmini olan yüzde 34-42 aralığının üst bandının üzerinde bir değer oldu. Ekonomistlerin en yüksek 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 45, en düşük tahmin ise yüzde 40 olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.