SON DAKİKA! Engin Polat'ın tahliyesine itiraz edildi!

SON DAKİKA! Engin Polat'ın tahliyesine itiraz edildi!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat'ın tahliyesine itirazda bulundu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 'kara para aklama' davasında Engin Polat ve diğer 3 tutuklu sanığın tahliyesine karşı itiraz etme kararı aldı.

Kara para aklama suçlamasıyla yargılanan ve 40 yıla kadar hapis cezası istenen Engin Polat, babası Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün hakkında mahkeme, tahliye kararı vermişti.

NE OLMUŞTU?

1 Kasım 2023'ten itibaren İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde Dilan Polat, Engin Polat ve Sinem Sıla Doğu'nun da dahil olduğu 16 şüpheli tutuklanmış, mahkeme 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermişti.

Sulh Ceza Hakimliği'nin 14 Haziran'daki tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile birlikte Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verilmişti.

Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, 19 Ağustos'ta Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutukluluğa itiraz dilekçesi sunmuş ve bu başvuru sonucunda Dilan Polat’ın tahliyesine karar verilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.