Son dakika... İsrail Hizbullah'ın bir kilit ismini daha öldürdü

Son dakika... İsrail Hizbullah'ın bir kilit ismini daha öldürdü

Nasrallah'ın ardından İsrail Hizbullah'ın bir kilit ismini daha öldürdü.

İsrail Ordusu, Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Nabil Kaouk'un Beyrut'ta düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı. Kaouk’un ölümü, İsrail’in 27 Eylül Cuma günü Şii nüfusun yoğun olduğu ve Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesine gerçekleştirdiği geniş çaplı hava saldırılarının ardından duyuruldu.

doc-p-799683-n.webp

2006'DAN BU YANA EN BÜYÜK BOMBARDIMAN

İsrail’in Dahiye bölgesini hedef alan saldırıları, Lübnan medyası tarafından 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasındaki savaştan bu yana Beyrut'un gördüğü en ağır bombardıman olarak nitelendirildi. Saldırılar sonucu Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve bazı üst düzey yetkililerin de hayatını kaybettiği belirtildi. Bombardıman, Beyrut'un birçok bölgesinde hissedildi ve 6 bina tamamen yıkıldı. Şiddetli saldırılar gece boyunca devam ederken, binlerce aile bölgeden kaçmak zorunda kaldı.

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah’la süregelen çatışmaların ardından 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan yetkililerine göre, 17 Eylül'den bu yana Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının imha edildiği saldırılarda 1052 kişi hayatını kaybetti, bunların 104'ü çocuk, 194'ü ise kadın.

1-qndn.webp

GÖÇ DALGASI BAŞLADI

İsrail’in hava saldırıları nedeniyle Lübnan içinde yaklaşık 150 bin kişinin yerinden olduğu bildirildi. Ülkenin güneyinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru göç hareketleri devam ederken, on binlerce kişinin Suriye’ye geçtiği ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.