Son dakika... İstanbul'da bina çöktü! Ölü ve yaralılar var

Son dakika... İstanbul'da bina çöktü! Ölü ve yaralılar var

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü. Enkaz altında kalan son kişi de çıkartıldı.

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesinde bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Durumu görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermesi üzerine Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi.

Binanın içerisinde insanlar olduğu belirtilirken arama ve tespit çalışmaları devam ediyor. Edinilen bilgiye göre binanın 3 katlı olduğu öğrenildi. Yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altındaki bulunna vatandaşlar çıkarıldı.

aw217887-04.jpg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada “2 Haziran Pazar günü saat 08.40 sıralarında Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Davut Gül, yıkılan binanın önünden basın açıklaması yaptı. Vali Davut Gül, yıkılan binada 7 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı 2'sinin ise durumunun ağır olduğunu açıkladı. 2 kişinin ise hala enkaz altında olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etmişti.

Konuya ilişkin Davut Gül'ün yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"7 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre 2 kişinin daha enkaz altında olduğu belirtiliyor. Çıkarılan 7 kişiden 2'sinin durumu ağır. Bina da 1988 yapımı. Çökmenin nedeniyle ilgili henüz bir tespit yok"

ACI HABER GELDİ!

İstanbul Valisi Davut Gül, enkazda bulunan 2 kişiden birinin cenazesine ulaştıklarını açıklarken son kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını ifade etti.

Küçükçekmece'de çöken binanın sahibi gözaltına alındığı açıklandı.

aw217863-02.jpg

aw217863-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.