SON DAKİKA... İYİ Partili Ümit Özlale partisinden istifa etti

SON DAKİKA... İYİ Partili Ümit Özlale partisinden istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa etti. Bu gelişme ile birlikte İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 30’a düştü.

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

Ümit Özlale, 28 Nisan 1972'de Almanya'nın Holzheim şehrinde, Girit Türkü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatına İzmir Fen Lisesi'nde başladı ve 1990 yılında mezun oldu. Lisans eğitimini 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisansını 1998 yılında Boston College'da, doktorasını ise 2001 yılında aynı kurumda tamamladı.

2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyeliğine adım atan Özlale, 2006 yılında doçent, 2011 yılında ise profesör unvanı aldı. 2009-2013 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde, 2013 yılından itibaren ise Özyeğin Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Ayrıca, Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir.

Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışman olarak görev yaptı. Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürüttü. 2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL)'in kurucu ortağıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.