Son dakika... Koç Holding'ten flaş Yapı Kredi açıklaması

Son dakika... Koç Holding'ten flaş Yapı Kredi açıklaması

Koç Holding dün basında çıkan Yapı Kredi bankasının Birleşik Arap Emirliklerine satılacağı iddialara ilişkin KAP'a yeni açıklama yaptı.

Koç grubuna ait Yapı Kredi Bankası'nın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bir bankaya satılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

BAE merkezli First Abu Dhabi Bank'ın Yapı Kredi'nin hisselerinin yüzde 61 satın almak için görüşmeler yaptığı belirtilmişti. Dün konuya ilişkin paylaşılan detaylarda Koç Holding'in Yapı Kredi için 8,5 milyon dolar rakam talep ettiği, First Abu Dhabi'nin ise 7,5 milyon dolar teklif ettiği öne sürülmüştü.

yapi-kredi-koc-001.webp

Haberlerin basına yansımasının ardından Koç Grubu konuya ilişkin açıklama yaparak, BAE merkezli banka ile görüşmelerin olduğunu ve devam ettiğini kamuoyuna duyurmuştu.

Koç Grubu'ndan, Yapı Kredi'nin satışına ilişkin bugün ikinci açıklama geldi. Konuya ilişkin Koç Grubu, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı.

KAP'a sabah yapılan açıklamada Koç Grubu, medyaya yansıyan işlem detaylarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

yapi-kredi-001-001.webp

Koç Holding tarafından KAP'a bu sabah yapılan ikinci açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu açıklama sonrasında da medyada konuyla ilgili farklı haber ve yorumlar ile yatırımcı soruları devam etmiş olup, söz konusu haberlerde işlemin detaylarına ilişkin olarak verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır"

Koç'un yaptığı açıklamanın devamında, konuyla ilgili somut gelişme olması halinde ilgili düzenlemeler uyarınca yatırımcılara bilgi paylaşılacağı belirtilirken, şirket tarafından yapılan açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemesinin altı çizildi.

whatsapp-image-2024-05-22-at-09-29-44.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.