Son dakika... LGS sonuçları açıklandı

Son dakika... LGS sonuçları açıklandı

Liseye Geçiş Sistemi sınav sonuçları açıklandı.

Son dakika haberi: 8. sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları nihayet açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 Haziran tarihinde gerçekleştirilen LGS'nin sonuçları resmi olarak duyuruldu.

MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının "https://meb.gov.tr" adresinden erişime açıldığını bildirdi. Öğrenciler ve veliler, sonuçları bu adres üzerinden öğrenebilecekler.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 2 Haziran tarihinde iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda; yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okuldaki 35 salonda yapılan sınavda öğrencilere toplamda 90 soru yöneltildi.

İlk oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden oluşan 50 soru soruldu. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri alanlarından toplam 40 soru soruldu.

992 bin 906 ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ

Sınavda bu yıl 1 milyon 038 bin 544 öğrenci başvuruda bulundu ve bunlardan 992 bin 906'sı sınava katıldı. Sınava katılım oranı ise yüzde 95,61 olarak gerçekleşti.

LGS yerleştirme süreci kapsamında, merkezî sınav puanına göre Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye öğrenci yerleştirilecek. Bu okullar için belirlenen toplam kontenjan ise 203 bin 638 olarak açıklandı.

TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

Öte yandan, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında ortaöğretim kurumları tercih süreci bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Tercihlerin ardından yerleştirme sonuçları 22 Temmuz'da açıklanacak.

ekran-goruntusu-2024-06-28-100317.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.