Son dakika... Medyaradar kapatıldı

Son dakika... Medyaradar kapatıldı

Medyaradar.com dün gece erişime kapatıldı.

Türkiye’nin önemli haber sitelerinden biri olan Medyaradar.com, dün gece İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen bir mahkeme kararıyla erişime kapatıldı. 30 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/6987 sayılı kararla, Medyaradar’a erişim engellendi.

Şu anda siteye sadece yurt dışı IP adreslerinden ve Twitter kullanıcı adları üzerinden erişim sağlanabiliyor. VPN uygulamaları veya Twitter hesapları aracılığıyla siteye giriş yapmak mümkün.

Şu an itibariyle cep telefonundan erişim sağlanamıyor.

Medyaradar’ın avukatları, erişim engeli kararının detaylarına ulaştıktan sonra hukuki süreçleri hızlandırarak sitenin tekrar yayına alınmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

DİKKAT ÇEKEN DEMİRÖREN DETAYI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz hafta ABD Kongresi'nde onur konuğu olarak konuşma yaptı ve yoğun alkışlarla karşılanmıştı. Netanyahu’nun Gazze’deki sivil ölümleriyle ilgili “hiç sivilin öldürülmediğini” iddia etmesi, ve bu konuşmanın dakikalarca ayakta alkışlanması Türkiye dahil birçok ülkede büyük tepki topladı.
Medyaradar’dan Varol Ersoy, köşe yazısında Türkiye'deki haber kanallarının çoğunun, Netanyahu’nun kürsüdeki görüntülerini sessiz olarak yayınlamasına karşın Demirören Medya bünyesindeki CNN Türk’te, Netanyahu’nun konuşması bir programda tamamen tercüman aracılığıyla Türkçeye çevrilerek canlı olarak aktarılmasını eleştirdi.
Daha sonrasında ise Demirören grubu Varol Ersoy’un köşe yazısına erişim engeli kararı çıkartmıştı.

ekran-goruntusu-2024-07-31-115939.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.