Son dakika... Şanlıurfa Belediye Başkanı Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti

Son dakika... Şanlıurfa Belediye Başkanı Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti

Son dakika... Şanlıurfa Belediye Başkanı Yeniden Refah'tan istifa etti.

Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen eski AKP'li Mehmet Kasım Gülpınar partisinden istifa ettiği öğrenildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın seçim sonrası Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye geçeceği iddiaları gündeme gelmişti.

Bu iddiaların ardından Mehmet Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partisi'nden resmi olarak istifa etti.

910jpg-cqxrbd18wuq1stpog5g2fw.jpg

MEHMET KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Mehmet Kasım Gülpınar (d. 20 Eylül 1969, Siverek, Şanlıurfa), Türk iş insanı ve siyasetçidir. 2011-2023 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Şanlıurfa milletvekili olarak görev yaptı. TBMM'nin 24., 25., 26. ve 27. dönemlerinde AKP'nin Şanlıurfa milletvekili olarak görev yaptı.

2023 genel seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olmayarak, 10 Nisan 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atandı. Ancak, partide ve Şanlıurfa'da yaşanan sorunlara ilişkin eleştirilerinin göz ardı edilmesi üzerine partisinden istifa etti ve 23 Ocak 2024 tarihinde Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) katıldı.

Yeniden Refah Partisi adayı olarak girdiği 2024 yerel seçimlerinde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve oyların yüzde 38,9'unu alarak bu göreve getirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.