Sosyal medyadan terör provokatörlüğü yapan kişi tutuklandı

Sosyal medyadan terör provokatörlüğü yapan kişi tutuklandı

Aksaray'da gerçekleşen olayda, sosyal medya üzerinden elindeki pompalı tüfekle havaya ateş açarak terör örgütüne yönelik propaganda yapan ve Cumhurbaşkanı ile siyasi parti genel başkanlarına küfürler savuran bir şahıs, polis operasyonuyla yakalanarak mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinde yapılan siber devriye çalışmaları sırasında şahsın terör örgütü lehine propaganda yaptığını ve Cumhurbaşkanı ile siyasi parti genel başkanlarına yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığını belirledi. Paylaşımlarda şahsın elindeki tüfekle havaya ateş açarak terör örgütü propagandası yaptığına dair görüntüler de yer aldı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda harekete geçen polis ekipleri, Erol Bayrak (55) isimli şahsı teknik ve fiziksel takip sonucu belirlediği adreste yakalamak için operasyon düzenledi. Operasyon neticesinde şahıs kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Mahkemede, şahısın "Cumhurbaşkanına hakaret", "Devletin egemenlik alametlerini aşağılamak", "Kamu görevlisine hakaret" ve "Terör örgütü propagandası" suçlarından tutuklanmasına karar verildi. Erol Bayrak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, şahsın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği provokatif ve yasa dışı yayınlarla ilgili olarak da detaylı incelemeler sürdürülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.