Sosyal yardım alanlara ikramiye müjdesi

Sosyal yardım alanlara ikramiye müjdesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım alan vatandaşlara Ramazan Bayramı öncesi 2 bin lira destek ödemesi yapacak.

Emeklilere bayram ikramiyesi verilmesinin ardından bir güzel haber de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık soysal destek alan vatandaşlar da 2 bin liralık bayram ikramiyesinden faydalanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı''nın Ramazan Bayramı öncesi maddi sıkıntı yaşayan hanelere vereceği 2 bin TL bayram ikramiyesi, sadece sosyal yardım alan vatandaşlara verilecek.

Sosyal yardım başvuruları ise e-Devlet''ten alınıyor. Başvuru formunu e-Devlet üzerinden eksiksiz doldurulması gerekiyor.

SOSYAL YARDIM NASIL ALINIR?

Devletin yaptığı sosyal yardımdan yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenmek için e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları''na (SYDV) başvuru yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin teyit işlemini tamamlaması gerekiyor.

Başvurusu onaylanan vatandaşlara ödemeleri, beyan ettikleri banka hesaplarına veya PTT''den yapılıyor. Sosyal yardım parası almaya hak kazanan aileler, banka hesabı beyan etmemeleri halinde PTT şubelerinde kimlik kartlarını ibraz ederek ödemelerini elden nakit alabiliyor.

SOSYAL YARDIM KİMLERE YAPILIYOR?

-Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan

-Maddi zorluk içerisinde olan

- Kirada yaşayan

-Hanede okuyan çocuk varsa

-Engelli ve yaşlı birey var

- Devletten düzenli olarak sosyal yardım alan

- Kronik hastalar bakanlığın sosyal yardımlarından faydalanabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.