Sosyal yardım parası alanlar yandı. Bakanlık düğmeye bastı

Sosyal yardım parası alanlar yandı. Bakanlık düğmeye bastı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal yardımları suistimal edenler için düğmeye bastı.

Sosyal yardımlarla geçinen milyonlarca kişi için değişim süreci başlıyor. Yeni düzenlemeler, yardımları haksız şekilde kullananlar için kötü haber niteliği taşıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal yardımların daha etkin hale getirilmesi ve iş gücünün artırılması için yeni bir strateji belirledi.

Bu stratejiye göre, çalışabilecek durumda olup iş gücüne katılmayan kişiler incelenecek ve istihdama kazandırılacak. Özellikle, resmi olarak boşanmış ancak aynı evde yaşamaya devam eden kadınlar ile sigortasız çalışanlar hedef alınacak. Bu kişilerin iş hayatına dahil edilmesi sağlanacak.

Orta Vadeli Program kapsamında hayata geçirilecek bu düzenleme ile 'iradi işsizlik' olarak adlandırılan durumun ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Bu şekilde atıl iş gücünün devreye sokulmasıyla, işverenlerin "iş var, çalışacak insan yok" şikayetlerinin azalması bekleniyor. Aynı zamanda ailelerin gelir düzeylerinin artırılması ve sosyal izolasyonun azaltılması hedefleniyor.

Program kapsamında, işsiz aile üyelerine meslek edindirme eğitimleri verilecek ve bu süreç aile temelli olarak değerlendirilecek. İŞ-KUR iş birliği ile açık iş pozisyonları ile iş arayanlar eşleştirilecek. Meslek danışmanları da bu süreçte kilit rol oynayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.