Suç oranının en düşük olduğu iller belli oldu: İlk 10'da yer alanlar şaşırttı

Suç oranının en düşük olduğu iller belli oldu: İlk 10'da yer alanlar şaşırttı

Emekli olacak vatandaşların ya da daha sakin bir hayat isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de Türkiye’de suç oranı en düşük olan şehirlerin hangileri oluyor oluyor. İstetin verilerine göre en suç oranı en düşük 10 şehir..

Dört bir yanı cennet olan ülkemizde emeklilik için gün sayan vatandaşlardan bazıları Türkiye’de bulunan en güvenli illeri merak ediyor. Sessizliğin sakinliğin ve huzurun önemli olduğu emeklilik yıllarını endişesi geçirmek isterler internet aramalarında en çok bu soruyu soruyor.

TÜİK SINIFLANDIRDI

Ceza İnfaz kurumlarına gönderilen hükümlüler işledikleri suç türü ve ikametgah adreslerine göre TÜİK tarafından sınıflandırıldı.

e-001.jpg

e-001.jpg

Oranının en düşük ve en yüksek olduğu şehirleri belirlemek için yürütülen çalışma kapsamında suç oranı en düşük şehirler arasında ilk ona giren tek büyük şehir Erzurum oldu. Yayınlanan raporda son on yılın verileri dikkate alındı. Çalışma kapsamında suç türleri de filtreden geçirildi.

b.jpg

Söz konusu çalışmaya dahil edilen suç türleri arasında Öldürme, yaralama, cinsel suçlar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu, sahtecilik, kötü muamele, zimmet, rüşvete, kaçakçılık, trafik suçları, orman suçları, ateşli silahlar ve bıçaklar ile ilgili suçlar, icra iflas kanununa muhalefet, askeri ceza kanununa muhalefet, tehdit, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, ailenin korunması tedbirine aykırılık ve diğer suçlar yer aldı.

LİSTENİN İLK 10'U BELLİ OLDU

İşte çalışmadan çıkan sonuca göre Türkiye’de bulunan suç oranı en düşük on şehir ve suç yüzdeleri..

Adıyaman: Yüz binde 156

Şırnak: Yüz binde 159

Bitlis: Yüz binde 175

Siirt: Yüz binde 175

Bayburt: Yüz binde 186

Muş: Yüz binde 188

Erzincan: Yüz binde 191

Hakkari: Yüz binde 192

Mardin: Yüz binde 194

Erzurum: Yüz binde 196

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.