Şükrü Ersoy o ilçelere işaret etti! Marmara depreminin ardından gerçek ortaya çıktı

Şükrü Ersoy o ilçelere işaret etti! Marmara depreminin ardından gerçek ortaya çıktı

Marmara Denizi’nde 4.1 büyüklüğünde yaşanan deprem üzerine bu kez Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan dikkat çekici açıklamalar geldi: “Enteresan yerlerden biri.”

Marmara Denizi'nde gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Bu durum, olası büyük bir İstanbul depremi konusundaki endişeleri artırırken, deprem uzmanları konu hakkında peş peşe değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da beklenen büyük depremin büyüklüğünün 7'nin üzerinde olabileceği yönündeki uyarılar dikkat çekti. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, canlı yayında yaptığı açıklamada Marmara'nın sismik aktivite açısından "enteresan yerlerden birisi" olduğunu belirtti ve bölgedeki riskler konusunda uyarılarda bulundu.

thumbs-b-c-ea4b948fe6cf3f56188f8c1b-7eit-jpg.webp

UZMAN İSİMLERDEN BİRBİRİ ARDINA AÇIKLAMALAR

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara Denizi'ndeki son deprem üzerine canlı yayında değerlendirmelerde bulundular. Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgenin gerildiğini belirtirken, meydana gelen sarsıntının büyük bir depremin habercisi olmadığını vurguladı.

Öte yandan, Prof. Dr. Naci Görür ise Marmara bölgesinde zaman zaman 4 büyüklüğünde depremler yaşandığını ve bu durumun endişe yaratmaması gerektiğini ifade etti. Her iki uzman da bölgedeki deprem aktivitelerini normal olarak değerlendirdiklerini söylediler. Son değerlendirme ise Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan geldi.

2024-03-aa-33976091-kegt-jpg.webp

“DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR”

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN Türk'ün canlı yayınında Marmara Denizi'ndeki depremi değerlendirdi. Ersoy, Marmara'nın jeolojik yapısı hakkında bilgiler vererek, " Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor" şeklinde uyarıda bulundu. Ayrıca, Türkiye'deki 5,5 büyüklüğündeki depremlerin zaman zaman yıkıcı olabildiğini vurgulayan Ersoy, "6.5 büyüklüğünde bir deprem, Marmara'nın hem kuzeyinde hem de güneyinde yıkıcı bir etki yaratabilir" ifadesini kullandı.

gs5owg9xeaai0w-ohjz-jpg.webp

“YIKICI OLABİLİYOR”

Marmara Denizi’nde görülen ve birçok ilde yaşayan vatandaşları ürküten depremle ilgili Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan çarpıcı açıklamalar birbiri ardına geldi.

Depremin yerine özellikle baktığını söyleyen Ersoy, bölgenin kuzeyinde Gaziköy’ün olduğunu, asık Kuzey Anadolu fayının oradan geçtiğini söyledi. Uzman isim, büyük bir deprem olmadığını ancak sığ deprem kategorisinde olduğu için yapı stoğu uygunsa hissedilebileceğini açıkladı. Öte yandan “Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor. Ana sistem üzerinde değil ama Türkiye'de biliyorsunuz 5.5'i geçen depremlerde yıkıcı olabiliyor. 6.5 olan bir deprem Marmara'nın hem kuzeyinde hem güneyinde yıkıcı bir etki yaratabilir. 4.1'den sonra gelen depremlere dikkat etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-33b14272bae9938f42b4d9c3-e4wf-jpg.webp

“BU BÜYÜKLÜKTE BİR DEPREM NORMAL”

Marmara Denizi için konuşan uzman isim, bu büyüklükte bir depremin o bölge için normal olduğunu ifade etti. Bu sebeple büyük bir depremin habercisi olarak yorumlamak için erken olacağını söyleyen Ersoy, İstanbul’daki hassas zeminli ilçeleri açıkladı.

BU İLÇELERDEKİLER DİKKAT!

İstanbul’da benzer ve hassas zeminli ilçeleri sıralayan uzman isim, bu ilçelerde yaşayanların düşük şiddetli depremleri bile hissedebileceklerini söyledi.

Fatih, Bağcılar, Büyükçekmece, Bakırköy, Küçükçekmece gibi ilçelerdeki zeminlerin Anadolu Yakası’ndan farklı olduğunu ve birbirine benzediklerini söyleyen Ersoy, 4 şiddetini geçen depremlerin bile rahatlıkla hissedilebileceklerini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.