Şükrü Ersoy'dan Malatya depremi ile ilgili flaş açıklama! ‘Bu depremin artçıları olacaktır’

Şükrü Ersoy'dan Malatya depremi ile ilgili flaş açıklama! ‘Bu depremin artçıları olacaktır’

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Malatya Kale merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından kritik bir açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz dakikalarda Malatya’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depremin ardından Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaptığı açıklamada, bu depremin artçı değil, başlı başına bir deprem olduğunu belirtti.

CNN Türk'e konuşan Ersoy, depremin daha önce meydana gelen sarsıntıların devamı olmadığını ve hasar verebilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

deprem.jpg

‘RİSK ALTINDA’

Depremin Doğu Anadolu Fayı (DAF) ile Malatya fayı arasında, Kale bölgesine yakın bir noktada meydana geldiğini açıklayan Ersoy, hasarlı binalar ve köy evlerinin risk altında olduğunu söyledi.

Depremin yaklaşık 20 saniye boyunca hissedildiğini belirten Ersoy, artçı sarsıntıların devam edebileceğini ve büyüklüklerinin 5'e kadar çıkabileceğini vurguladı. Ayrıca, vatandaşların dikkatli olup bir süre dışarıda kalmalarının faydalı olacağını ifade etti.

depremm.jpg

'BAŞLI BAŞINA BİR DEPREM'

Depremin 2023'te meydana gelen sarsıntıların devamı olmadığını belirten Ersoy, “Bu deprem müstakil, başlı başına bir deprem. DAF ile Malatya fayı arasında Kale bölgesine yakın bir yerde meydana geldi.

Bu bölgede artçıların dışında çok sayıda deprem oldu, kavşak noktasında olduğu için.

Bu büyüklükte bir deprem hasarlı binalara ve köy evlerine zarar verebilir. Süre olarak da 20 saniyeye yakın bir süre hissedildi.

Bu depremin artçıları olacaktır, büyüklüğü 5'e kadar çıkabilir. Dikkatli olmakta yarar var, bir süre dışarıda kalmakta yarar var” ifadelerini kullandı.

depremmmm.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.