Suriye basınından flaş iddia! Türkiye ve Suriye o ülkede masaya oturacak

Suriye basınından flaş iddia! Türkiye ve Suriye o ülkede masaya oturacak

Suriye meselesi yurt genelinde büyük ses getirirken Suriye basınından bomba bir iddia ileri sürüldü. Türkiye ve Suriye o ülkede görüşecek.

Kayseri'de Suriye uyruklu bir şahsın küçük bir çocuğa yönelik cinsel tacizde bulunduğu iddiasının ardından kentte çıkan olaylar yurt genelindeki bazı bölgelere sıçradı. Gece boyunca Gaziantep, Adana, Kilis, Hatay, Antalya, Bursa’da yabancı uyrukluların yoğun yaşadığı bölgelerde gergin anlar yaşadı.

Sokağa çıkan Türk vatandaşlar ‘Ülkemde mülteci istemiyorum’, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ gibi sloganlar atarak özellikle Suriyelilerin yoğun olduğu bölgelerde bir takım eylem gerçekleştirdi.

eefwqgccguguwipm02gxtw.webp

Suriye tarafında ise bazı Suriyeli provokatörler Türk tırlarına yönelik ve Türk bayraklarına karşı saldırı gerçekleştirdi. Son dönemde iki ülke arasında olumlu seyreden diplomatik girişimler ve söylemlerin Türkiye’nin desteklediği ve güvenli bölge olarak tanımlanan Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde gerginliğe neden oldu. Suriyeliler bölgede taşkınlık yaparak Türk bayraklarına ve PTT binalarına saldırıda bulundu.

28a3bcb0-3816-11ef-bdc5-41d7421c2adf-jpg.webp​​​​​​​

“SURİYE İLE BİRLİKTE HAREKET EDERİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan Türkiye ile Suriye arasında bir normalleşme süreci olup olmayacağına yönelik sorulara cevap verdi. Erdoğan soruyu, “Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulmaması için hiçbir sebep yok. Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz” şeklinde yanıtladı.

BAĞDAT’TA GÖRÜŞECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın sorusu üzerine yaptığı 'Sayın Esad' çıkışının ardından, Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme adımlarında yeni bir gelişme yaşandığı iddiaları Suriye basınında yankı buldu. El Vatan gazetesi, Türkiye'nin Suriye kaynaklarına dayandırdığı haberinde, iki ülke yetkililerinin Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir araya geleceğini öne sürdü.

turkiye-suriye-ile-barisiyor-mu-turkiye-suriyenin-egemenlik-haklarini-taniyacak-mi-suriye-ile-turkiye-teroru-bitirecek-mi-qrap.webp

Uzun süredir askıda kalan görüşmelerin yeniden başlaması için Türkiye'nin talepte bulunduğu belirtilirken, ayrıca Türkiye'nin Rusya ve Irak ile temasa geçerek, Suriye ile üçüncü tarafların yer almadığı, basına kapalı bir toplantı ayarlanması isteğinde bulunduğu iddia edildi. Bu gelişmeler, bölgede stratejik dengelerin ve ilişkilerin yeniden şekillenmesi açısından dikkat çekici bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.