Suriye'de anayasa ve parlamento 3 ay boyunca askıya alınacak

Suriye'de anayasa ve parlamento 3 ay boyunca askıya alınacak

Suriye’de 61 yıllık Baas rejimi ve Esad ailesinin 53 yıllık yönetiminin sona ermesinin ardından, geçici hükümet yeni bir dönem başlattı. Geçici hükümet sözcüsü Ubeyde Arnaut, 3 ay sürecek geçiş dönemi boyunca anayasa ve parlamentonun askıya alınacağını duyurdu.

Arnaut, düzenlediği basın toplantısında, geçiş sürecinde yargı ve insan hakları komitesinin kurulacağını belirterek, "Anayasayı inceleyerek gerekli değişiklikleri sunmayı hedefliyoruz. Bu geçiş dönemi, kurumları koruma ve hukukun üstünlüğünü tesis etme önceliğiyle 3 ay sürecek," dedi.

Sözcü, geçiş döneminin en önemli hedeflerinden birinin adalet olduğunu vurgulayarak, "Suriye halkına karşı suç işleyen herkes yargı önüne çıkarılacak," ifadelerini kullandı. Ayrıca, dini ve kültürel çeşitliliğe saygı göstereceklerini belirten Arnaut, yeni dönemde kişisel özgürlüklerin korunacağını ifade etti.

GEÇİCİ HÜKÜMET MART 2025'E KADAR GÖREVDE OLACAK

Suriye Kurtuluş Hükümeti'nin lideri Muhammed el-Beşir, daha önce 10 Aralık’ta yaptığı açıklamada, 1 Mart 2025’e kadar Suriye’nin geçici başbakanı olarak görevlendirildiğini açıklamıştı. Geçiş dönemi boyunca yapılacak reformlar ve değişikliklerin ardından Suriye'nin geleceği için önemli adımlar atılması bekleniyor.

Yeni dönemin temel hedefleri arasında demokratik reformlar, hukukun üstünlüğü ve özgürlüklerin tesisi yer alırken, geçici hükümetin bu hedeflere ulaşmak için uluslararası toplumdan destek alması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.