Süveyş Kanalı gelirlerinde büyük düşüş

Süveyş Kanalı gelirlerinde büyük düşüş

Mısır Maliye Bakanı Muhammed Maıyt, Kızıldeniz'deki gerilim nedeniyle Süveyş Kanalı gelirlerinin yaklaşık yüzde 60 oranında düştüğünü tahmin ettiklerini açıkladı.

Kahire'de bir ekonomi konferansında konuşan Maıyt, Kızıldeniz’deki krizin, ekonomik durgunluk ve küresel krizlerin enflasyonist etkileriyle mücadele amacıyla uygulanan kısıtlayıcı politikaların, Mısır’ın vergi ve vergi dışı gelirlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Maıyt, Süveyş Kanalı gelirlerinin azaldığını ve kamu harcamalarının arttığını ifade etti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de 19 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Süveyş Kanalı'ndan elde edilen gelirin yüzde 40 ile 50 arasında düştüğünü bildirmişti.

Süveyş Kanalı, Avrupa ile Asya arasındaki en kısa nakliye yolu olmasının yanı sıra Mısır'ın önemli döviz kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor.

KIZILDENİZ'DEKİ DURUM

Yemen'deki İran destekli Husiler, 31 Ekim 2023'ten beri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak, Yemen açıklarında İsrail’e ait ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırıyor. Bu durum, birçok gemicilik şirketinin Kızıldeniz'deki seferlerini durdurmasına neden oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.