Patatesli ve Peynirli Börek
MALZEMELER
- 6 adet yufka
- 4 orta boy patates
- 200g beyaz peynir
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Susam (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Patatesleri iyice yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Ardından tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri ezerek püre haline getirin.
Bir karıştırma kabında patates püresini, ufalanmış beyaz peyniri, bir yumurtayı, sütü, sıvı yağı, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırarak iç harcı hazırlayın.
Yufkaları tezgaha serin. İlk yufkayı serdiğiniz yufkanın üzerine biraz sıvı yağ sürün. Ardından ikinci yufkayı yerleştirin ve ona da yağ sürün. Bu şekilde tüm yufkaları üst üste serin.
Yufkaları üst üste serdikten sonra hazırladığınız iç harcı yufkaların üzerine yayın. İç harcı yaydıktan sonra yufkaları rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan bir yumurtanın sarısını biraz suyla çırpın ve böreğin üzerine sürün. İsteğe bağlı olarak susam serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen böreği fırından alıp, dilimleyerek sıcak veya ılık olarak servis yapın.