Tam tamına yüzde 35 zamlandı. Karar Meclis'ten geçti

Tam tamına yüzde 35 zamlandı. Karar Meclis'ten geçti

Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş sürerken toplu ulaşıma bir zam daha geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve yüksek enflasyon gerekçesiyle toplu taşıma ücretlerinde önemli bir zam yapma kararı aldı. Bu kararla birlikte, ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, metro, tramvay ve İZBAN gibi toplu taşıma araçlarının biniş ücretleri güncellendi.

İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda, 24 Haziran Pazartesi itibarıyla yeni tarifeler uygulanmaya başladı. Tam biniş ücreti 17,5 TL olarak belirlenirken, öğrenciler için ise taşıma ücreti 7,5 TL olarak sabitlendi ve aktarma ücretleri kaldırıldı.

aw225959-01.jpgToplu taşıma ücretlerinde yapılan bu artışla birlikte, halka yönelik indirimli taşıma imkanları da yeniden düzenlendi. Özellikle Halk Taşıt adı altında belirli saatlerde yüzde 50 indirim uygulanacak olup, bu hizmetten faydalananlar için yeni fiyatlar da belirlendi.

Tam binişte 8,75 TL, öğretmenler için 5,76 TL, 60 yaş üstü için 7,75 TL ve öğrenciler için 3,75 TL olarak belirlenen indirimli tarifeler, aktarma ücretleri konusunda öğrencileri muaf tutacak şekilde düzenlendi.

İlk binişten itibaren 120 dakika içinde yapılacak aktarmalar için belirlenen ücretler ise ilk aktarmada 4,39 TL, ikinci aktarmada ise 2,21 TL olarak açıklandı. Öğretmenler ve 60 yaş üstü için geçerli olan indirimli transfer ücretleri de öğrencilere benzer şekilde düşük tutuldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.