Özellikle kış tatillerinin gözdesi bungalov evleri konseptlerine dikkat! Tatile gideceğinizi sanırken duvarla karşılaşmanıza neden olan dolandırıcıların yeni taktikleri duyanları şaşkına döndürdü. Klasik kandırmaca yöntemlerinin ötesine geçen detaylı bilgilendirmeler, tıpkı gerçek bir kış tatiline çıkıyormuşsunuz izlenimi yaratıyor.
Show TV’nin haberine göre, bu dolandırıcıların ağına takılan 23 yaşındaki Şerife Baran, sosyal medya hesabındaki detaylara inanarak tatile çıkacağını zannetti. Parasını dolandırıcılara kaptıran genç kadın, bungalov tatil konseptlerinde yer alan detayların gerçekçiliğine vurgu yaptı.
PROFESYONELCE DÜZENLENMİŞ DETAYLAR
Sosyal medyada hesap açıp hayalleri süsleyen tatil konseptlerini paylaşan sayfaların bazıları, dolandırıcıların yeni tuzağı olarak gündeme geldi. Bu sayfaların birinin tuzağına düşen Şerife Baran, arkadaşıyla bungalov tatili planları yaptı ve Rize’ye gitmek için en uygun konsepti araştırırken bir hesaba denk geldi.
Bongalov tatil evinin fotoğraflarına hayran kalan Baran, buraya gitmeye karar verdi. Sosyal medyada oldukça profesyonel detaylarla hazırlanmış tatil sayfasına güvenen Baran, tatile gideceğini sanırken hayatının şokunu yaşadı.
Genç kadın, Rize tatiline çıkmak için parasını yatırdıktan sonra sayfanın dolandırıcılara ait olduğunu anladı.
Sayfanın paylaştığı detayların profesyonelce hazırlandığının altını çizen Baran, konseptteki kahvaltıda yenilecek çeçil peynirine kadar anlattıklarını söyledi. Gerçek bir Rize tatili gibi görünen detaylarda havlu markasından konum bilgisine kadar her şeyin düşünüldüğü de dolandırıcıların profesyonelliğini gözler önüne serdi.
RİZE’YE GİTMEK İSTERKEN ORTADA KALDI
Genç kadın, doğa harikası illerden Rize’ye gitmek için, sayfanın paylaştığı tüm görselleri inceledi ve adeta büyülendi. Ancak tatil konseptinin fiyatı olarak yansıtılan 5 bin lirayı dolandırıcılara gönderdikten sonra bir daha telefonlarına çıkmadıklarını ifade etti. Ayrıca sayfanın her yerden kendisini ve arkadaşını engellediğini vurgulayan Baran, 5 bin TL’nin bir öğrenci için yüksek bir meblağ olduğunu belirtti.
Baran, “Üzüldük çünkü özellikle sonbahar dönemini bekliyorduk. Tam derenin üzerinde oluşu ve manzarası, her tarafının yeşillik olması çok güzeldi.” şeklinde konuştu.
UZMANLAR UYARIDA BULUNDU
Bu tür tatil dolandırıcılığına maruz kalmamak için yapılacakları uzmanlar açıkladı. İşletmelerin sosyal medya hesaplarındaki Türsab numaralarından sorgulamalarının yapılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu numaraları müşterilerin Türsab üzerinden doğrulamalarını istediklerini belirtiyor.
Bir diğer yöntemse işletmelerden görüntülü görüşme talep etmek oluyor.