Tayland’da sel ve toprak kaymalarında 33 kişi hayatını kaybetti

Tayland’da sel ve toprak kaymalarında 33 kişi hayatını kaybetti

Tayland'da son bir ay içinde muson yağışları ve Yagi Tayfunu'nun yol açtığı şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 33 kişi yaşamını yitirdi.

Ülkenin kuzey şehirleri Chiang Mai ve Chiang Rai'de etkili olan tayfun nedeniyle en az 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tayland ordusunun da katkıda bulunduğu operasyonlar, botlar, helikopterler ve dronlar kullanılarak yürütülüyor.

aw286256-09.jpg

Tayland Afet Önleme Departmanı (DDPM) tarafından yayımlanan raporda, 14 Ağustos'tan bu yana yaşanan sel ve toprak kaymalarında toplam 33 kişinin hayatını kaybettiği ve 11 bin hanenin etkilendiği belirtildi.

aw286256-04.jpg

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra, yarın ülkenin kuzey eyaletlerini ziyaret edeceğini ve sel felaketinin etkili olduğu bölgelerde yürütülen yardım ve arama kurtarma çalışmalarına destek için bakanlıklarla ortak çalışma başlatıldığını duyurdu.

aw286256-07.jpg

Tayland Ulusal Su Kaynakları Ofisi, Perşembe gününden itibaren başkent Bangkok da dahil olmak üzere toplam 36 ilde etkili olması beklenen yeni bir yağış ve ani sel uyarısında bulundu. Yetkililer, vatandaşların dikkatli olmalarını ve olası acil durumlar için hazırlıklı olmalarını tavsiye ediyor.

aw286256-06.jpg

aw286256-05.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.