TCG Karadeniz Ereğli Gemisi vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılandı

TCG Karadeniz Ereğli Gemisi vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılandı

TCG Karadeniz Ereğli Gemisi Bartın’da vatandaşların ziyareti için demirledi. Bartın'da vatandaşların gemiye gösterdiği yoğun ilgiden dolayı, gemiyi ziyaret etmek için bekleyenler uzun kuyruklar oluşturdu

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Karadeniz Ereğli Gemisi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Bartın Limanı'na geldi. Bartın Garnizon Komutanlığı İskelesi'ne demirleyen gemi ziyarete açıldı. Gemiyi gezmek isteyen vatandaşlar, iskelede kuyruk oluşturdu.

GEMİ HAKKINDA BİLGİLER

Tuzla sınıfı karakol gemisi ya da proje adıyla Yeni Tip Karakol Botu Türk Deniz Kuvvetleri'nin operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla DEARSAN tersanesi tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.

Proje Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına binaen boğazlarda, üs, liman yaklaşma suları ve sahillere yakın bölgelerde keşif, gözetleme, karakol ve denizaltı savunma harbi (DSH) görev fonksiyonlarını karşılayabilecek, üs ve liman savunma görev fonksiyonlarına da katkıda bulunacak bir devriye gemisi olarak geliştirilmiştir.(AA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.