Sadece 1 malzeme balon gibi kabartıyor ' Herkes tarif soracak'

Sadece 1 malzeme balon gibi kabartıyor ' Herkes tarif soracak'

Misafir sofralarında hem lezzetli hemde kabarık poğaçalar yapmak size çok zahmetli geliyorsa bir de bu tarifi deneyin.

Arkadaşlarınızla, veya ailenizle bir araya geldiğinizde lezzetli sofralarınızda ikramların arasına poğaçayı da katmak istiyorsunuz ancak poğaça hamurunuz istediğiniz gibi olmuyor, yaptığınız poğaçalar hemen sönüyorsa sebebin fırında olduğunu düşünerek pişirme ayarlayarıyla oynuyor olabilirsiniz ancak sorun hamur yoğurma tektiklerinizden veya hamurun iç harcından kaynaklanıyor olabilir. Şimdi size hem lezzetli hemde kabarık bir poğaçanın nasıl olması gerektiğini tüm detaylarıyla anlatacağız.

NASIL BÖYLE KABARIYOR?

Kabarık ve yumuşacık olması için poğaça hamurunuza eklediğiniz malzemeler oldukça önemli...


Malzemeler:

2 yumurta akı

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

4 yemek kaşığı şeker

5,5-6 su bardağı un

1 yemek kaşığı tuz

Burada püf nokta malzemelerin arasına1 şişe maden suyu da eklemek bu sayede poğaça hamuru puf gibi kabarıyor ve daha lezzetli oluyor. Hamuru yorurken havalandırmayı unutmayın. Öte yandan eklediğiniz maden suyunun da oda sıcaklığında olması gerekiyor aksi halde kabarmayacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.