Tekirdağ'da kuraklık tehlikesi: Gölet kuruma noktasında

Tekirdağ'da kuraklık tehlikesi: Gölet kuruma noktasında

Son dönemlerde Trakya bölgesinde kuraklığın etkisiyle yaşanan korkutucu manzaralara bir yenisi daha eklendi. Gölet kuruma noktasına geldi.

Son dönemlerde iklim krizinin kendini birçok şehirde etkisini gösterdiği yerlere Bıyıkali Göleti de eklendi. Tekirdağ''a bağlı Süleymanpaşa ilçesindeki Bıyıkali Göleti, kuraklık ve bilinçsizlik nedeniyle kuruma noktasına geldi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Bıyıkali Göleti kuruma noktasına gelirken, gölet içerisinde küçük adacıklar oluşmaya başladı.

Ülke genelinde yağışların az olması sonucu kuraklık bu sefer de kötü yüzünü Tekirdağ''da gösterdi. Tekirdağ''ın Süleymanpaşa ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bıyıkali Göleti de kuraklıktan kendine düşen payı aldı. Kurumayla beraber göletin suyunu ölçen direkler de açıkta kaldı. Havadan görüntülenen gölette suyun çekildiği alanlarda çimlerin yeşermeye başladığı gözlenirken, çok az suyun bulunduğu alanlarda da adacıklar oluşmaya başladı.

HER HAFTA YARIM METRE ÇEKİLDİ

Artık metrelerce aşağıdan balık tutmaya çalıştıklarını dile getiren Olta Balıkçısı Mehmet Garip, "Yazda bunun 10 misli su vardı. Şu anda neredeyse su yok gibi bir şey. Yağmur yağmazsa sıfıra çekecek gibime geliyor. Haftada bir kere geliyorduk, her hafta geldiğimizde 50 santim aşağı iniyordu. Haftada 50 santim, 60 santim aşağı iniyorduk. Yağmur faktörü de çok önemli. Şu an yağmurlar da yok" diye konuştu.

5-6 SENEDİR İLK DEFA BU KADAR AZALIYOR

Olta Balıkçısı Şaban Özgür ise yaptığı açıklamada, "Emekli adamız, balık tutmaya geliyoruz. 5-6 senedir bu göletin hiç bu kadar seviyesi düşmedi. Yaz günlerinde her geldiğimizde seviyeyi yarım metre, bir metre aşağı iniyordu. Bu gölde çok balık vardı, hepsi telef oldu" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.