Telefon devi ünlü telekomünikasyon şirketini satın aldı! Bir zamanlar efsaneydi

Telefon devi ünlü telekomünikasyon şirketini satın aldı! Bir zamanlar efsaneydi

Bir zamanların efsane telefon üreticisi ünlü telekomünikasyon şirketini milyarlarca dolar karşılığını satın aldı

Türkiye ve dünyada 2000'li yılların başında büyük başarı elde eden telefon üreticisi Nokia, herkesi şaşırtacak önemli bir anlaşmaya imza attı. Nokia, ABD merkezli telekom ekipmanı üreticisi olan Infinera'nın yüzde 70 hissesini 2,3 milyar dolar karşılığında satın alacak.

Nokia'nın hedefi, Kuzey Amerika pazarında optik ağ satışını genişletmek olduğu aktarıldı. Bu hareketiyle Nokia teknoloji portföyünü güçlendirmek olarak belirtiliyor. Finlandiyalı şirket, Infinera'nın hisse başına 6,65 dolarlık satın alma teklifini kabul ettiğini duyurdu. Bu teklif, Infinera'nın 26 Haziran'daki borsa kapanış fiyatına göre yaklaşık yüzde 28 prim içerdiği aktarıldı.

2340383-620x349.jpg

NAKİT ÖDEME YAPILACAK

Söz konusu anlaşmaya göre, Nokia satın almayı en az yüzde 70 oranında nakit ödeme ile gerçekleştirecek. 2,3 milyar dolarlık satın alma işleminin, gerekli izinlerin alınmasının ardından 2025'in ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

414620.jpg

Piyasada şaşkınlık yaratan Nokia'nın bu stratejik hamlesi, Infinera'nın hisselerinin açıklamanın ardından yaklaşık yüzde 22 değer kazanmasına sebep oldu. Infinera, sabit hat ve mobil telekomünikasyon ağları için optik yarı iletkenler ve ağ ekipmanları üretiyor.

infinera-booth-ecoc22b.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.