Telefonlarımız bizi dinliyor mu? Cebimizdeki casus gün yüzüne çıktı

Telefonlarımız bizi dinliyor mu? Cebimizdeki casus gün yüzüne çıktı

Uzmanlar, akıllı telefonlarımızın bizi dinleyebileceği konusunda uyarıyor. Uygulamalara verdiğimiz izinlere dikkat ederek, dinlenme riskini basit adımlarla engelleyebiliriz.

Yapılan araştırmalara göre, akıllı telefonlarımızın mikrofonları bizi dinliyor olabilir. ATV Haber'e konuşan Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, "Akıllı telefonlar bizleri dinliyor. Ne konuşursak kayıt altına alıyor. Özellikle uygulamaları indirirken verdiğimiz erişim izinleri başımıza dert açabilir. Biz istemediğimiz durumlarda kamera kayıt altına alabilir. Bununla birlikte sesler de karşı tarafa aktarılmış olabilir" dedi. Kırık, bu durumun dolandırıcılık amacıyla da kullanılabileceğini ve bankacılık işlemlerimize erişilerek aleyhimize işlemler yapılabileceğini belirtiyor.

telefon6-1.webp

TELEFONLARIMIZIN BİZİ DİNLEMESİNİ NASIL ENGELLERİZ?

Bu tedirgin edici durumdan korunmak için yapılması gerekenler oldukça basit. Prof. Dr. Kırık, telefon kullanılmadığında uygulama ayarlarına girip mikrofon ve kamera erişim izinlerinin kapatılması gerektiğini ve ayrıca hangi uygulamayı kullanırsak kullanalım, takip izinlerini kısıtlamamız gerektiğini söyledi. Aksi takdirde telefonlarımız adeta bir casus gibi bizi dinleyip her adımımızı takip edebileceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.