Telefon bataryalarının patlamasına neden olan durumlardan bahseden uzman kullanıcıları uyardı.
Akıllı telefon, tablet, akıllı saat gibi elektronik cihazların yanlış şarj edilmesi ve kullanılmasından dolayı batarya patlamalarının yaşanma sayıları arttı.
Birçoğumuzun eli kolu haline gelen cep telefonlarını yanımızdan ayırmadığımız yetmiyor gibi bazen uyurken yanımıza, yastık altımıza koyduğumuz bile oluyor.
AMA BU DURUMUN SAATLİ BOMBADAN FARKI YOK
Diyarbakır’da 15 yıldır teknik servis uzmanlığı yapan Yusuf Sarı, telefonun nasıl şarj edilmesi gerektiğine değinerek, telefonunu şarja takıp uyuyan insanlar için faciayla karşılanmanın an meselesi olduğunun altını çizerek açıkladı.
TELEFONUNUZU ŞARJ EDERKEN DİKKAT !
Telefonun rastgele şarja takılmaması yönünde vatandaşlara uyarıda bulunan teknik servis uzmanı Sarı, “Yaklaşık 15 yıldır bu işin içerisindeyim. Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde telefon bataryasının patlaması sonucu bir evde yangın meydana gelmişti.
Telefon bataryalarındaki patlamaların kaynağı ilk öncelik ucuz maliyetli ürünlerdir. Vatandaşlara ilk önerimiz orijinal üründen yana olmalarıdır.
VATANDAŞ ORİJİNAL ÜRÜNDEN YANA OLMALIDIR
Vatandaşın orijinal ürün kullanmasının öneminden bahseden Sarı konuşmasına şu cümleleriyle devam etti,
Orijinal ürün düzgün kullanıldığı takdirde patlamalara yol açmaz. Diğer bir önerimiz ise telefon şarjı yüzde 10 olduğu zaman şarja takmamız lazım.
GECE YATMADAN ÖNCE TELEFONU ŞARJA TAKMAYIN !
Vatandaşlarımız genelde uyurken telefonu şarja takıyor. Sabaha kadar o telefon bir akıma maruz kalıyor. Bu tamamen yanlış bir şey. Maalesef bu durum da telefon bataryasını şişirip patlamalara neden olabilir” dedi.
BATARYANIN ÖMRÜ KULLANICILARA BAĞLIDIR
Bir bataryanın ömrü doğru kullanıldığı takdirde 3-4 yıl olduğunu ifade eden Sarı, “Bir bataryanın ömrü kullanıcıya bağlıdır. Orijinal bir batarya kullanıldığı takdirde 3 ile 4 yıl arasında tüketici kullanabilir.
ALTINI ÇİZEREK UYARDI
Telefon yüzde 10’da şarja takılıp yüzde 100 oldu mu şarjdan çıkarılmalıdır.