Teröristlerin başına konulan ödül miktarına zam: Hangi kategoriye ne kadar ödül veriliyor?

Teröristlerin başına konulan ödül miktarına zam: Hangi kategoriye ne kadar ödül veriliyor?

İçişleri Bakanlığı terör listesinde arananların ödül miktarına yüzde 100 zam yapılırken kırmızı listene yer alan teröristlerin için verilen ödül 20 milyon liraya çıktı.

İçişleri Bakanlığı, terör ihbar ödül listesinde ödenecek miktarları güncelledi. Enflasyon nedeniyle cazibesini kaybeden ödül tutarlarına zam yapıldı. Kırmızı listedeki teröristler için ödül miktarı 10 milyon liradan 20 milyon liraya yükseltildi.

Bakanlık, firari terör zanlılarına yönelik ödül sisteminde yer alan renk kategorilerini 5'ten 4'e indirdi. Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, enflasyon karşısında ödüllerin cazibesini yitirmesi üzerine tüm kategorilerdeki ödül miktarları artırıldı.

26 Eylül’de güncellenen listeye göre, kırmızı liste ödülü 10 milyon liradan 20 milyon liraya çıkarıldı. Mavi liste ise iptal edilerek, bu listedeki teröristler daha önce 1 milyon lira ödül verilen ve yeni düzenlemeyle 8 milyon liraya yükseltilen turuncu listeye taşındı. Aynı şekilde, yeşil liste de iptal edilerek bu kategoride yer alan teröristler, yeni oluşturulan ve 4 milyon lira ödül konulan sarı listeye dahil edildi. Gri listedeki teröristler için ödül miktarı ise 500 bin liradan 2 milyon liraya çıkarıldı.

KIRMIZI LİSTE KABARIK

Ödül yönetmeliğinin 2016'da yürürlüğe girmesinden bu yana, farklı terör örgütlerine mensup 735 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi. Kırmızı listede FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Reşit Haylamaz, Adil Öksüz gibi isimlerin yanı sıra PKK terör örgütü üyesi Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Hizbullah lideri Edip Gümüş gibi isimler bulunuyor. Ayrıca kumpas davalarının hakim ve savcıları da listede yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.