Tesla'dan Avrupa fiyatlarına indirim 

Tesla'dan Avrupa fiyatlarına indirim 

Tesla, bazı modellerinde geçerli olmak üzere Avrupa ve İsrail'de yüzde 9,8 oranında indirime gitti.

Elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla geçtiğimiz hafta ABD fiyatlarıyla oynadı. Şirket Avrupa ve İsrail''de geçerli olacak şekilde yüzde 9,8 oranında fiyat indirimi yaptı. 
Şirket, 2023''ün ilk çeyreğinde 440 bin adet üretim, 423 bin adet elektrikli araç teslimatı yapmıştı. Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin bu yıl 2 milyon araç üretme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Tesla, geçen sonbahardan bu yana Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika''da satılan elektrikli araçların fiyatlarını birkaç kez, yüzde 20''ye varan oranlarda düşürmüştü. 

Tesla''dan yapılan açıklama, fiyat indirimlerinin yenilenebilir enerjiye geçişini hızlandırma misyonun parçası olduğu yönünde oldu. Açıklamada "Ana planımız, bu misyona ulaşmak için net bir yol belirlendi. Yoğun maliyetli küçük seri ürünlerin daha ucuz toplu seri araçlara dönüştürülmesi." ifadelerine yer verildi. 

Fiyatların düşürülmesi satışları artırabilir, ancak aynı zamanda otomotiv marjlarını da düşürecek. Tesla, 2023 genelinde 1,8 milyon araç üretirken fiyat indirimleri de sürdürdü. Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin bu yıl 2 milyon araç üretme potansiyeline sahip olduğunu belirtmişti. Tesla, fiyat düşürme stratejisini Ekim ayında, şirketin Çin''de Model 3 ve Model Y''de yüzde 9''a varan fiyat indirimleri duyurmasıyla başlatmıştı. Geçtiğimiz haftalarda ABD''li elektrikli otomobil üreticisi, en pahalı iki elektrikli araç modelinin fiyatlarında azalan talebi artırmak için bu yıl ABD’de üçüncü kez indirimine gitmişti.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.