TOKİ’lerde yüzde 25 indirim! O tarihte yürürlüğe girecek

TOKİ’lerde yüzde 25 indirim! O tarihte yürürlüğe girecek

TOKİ’den ev veya dükkan alacaklara sevindiren haber geldi. Yüzde 25 indirimli satılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılacak yeni kampanyayı hesabından duyurdu. Kampanya, peşin ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatı sunacak ve 23 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek.

18 EKİM'E KADAR GEÇERLİ OLACAK

Bakan Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız." dedi. Ayrıca, borcunun en az yüzde 25'ini kapatmak isteyenlerin de aynı oranda indirim alabileceğini belirtti. Kampanya, 18 Ekim'e kadar geçerli olacak.

2018-06-25-577408457.jpg

Kampanya, temmuz 2023'ten önce satılan konutlar için geçerli olacak. TOKİ'den konut veya iş yeri alanlar, kalan borçlarını peşin ödediklerinde yüzde 25 indirim alacak. Borç bakiyesi 12 aydan fazla kalanlar kampanyadan yararlanabilecek.

Borç miktarını tamamen kapatmak istemeyenler de kampanyadan faydalanabilecek. Bakiyenin yüzde 25'ini ödemeleri halinde indirim hakkına sahip olacaklar. Başvurular bankalar aracılığıyla yapılacak ve ödenecek tutar hakkında bilgi bankalardan edinilebilecek.

2-etap-toki-2-1.jpg

ŞARTLAR BELLİ OLDU

İndirimden yararlanmak isteyenlerin, borç kapatma yapacakları ayın taksidini ödemiş olmaları gerekecek. Ayrıca, geriye dönük emlak vergisi veya taksi borcu bulunmaması şartı aranacak. Kampanyadan faydalanmak isteyenlerin site yönetimlerinden "borcu yoktur" yazısı da alması gerektiği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.