Topkapı Sarayı’nda flaş ziyaretçi kararı! Artık böyle olacak

Topkapı Sarayı’nda flaş ziyaretçi kararı! Artık böyle olacak

Topkapı Sarayı’nda ziyaretçiler ile ilgili önemli bir karar alındı. Artık bu şekilde de hizmet sağlanacak.

Topkapı Sarayı, 1460 yılında inşasına başlanmış olup, Fatih Sultan Mehmet'ten Sultan Abdülmecid'e kadar olan dönemde yaklaşık dört yüz yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetim, eğitim ve sanat merkezi olarak hizmet vermiş ve aynı zamanda padişahların ikametgahı olmuştur.

19. yüzyıl ortalarında hanedanın Dolmabahçe Sarayı'na taşınmasıyla birlikte Topkapı Sarayı terk edilmiş, ancak tarihî önemini ve değerini korumuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan sonra, 3 Nisan 1924 tarihinde müze haline getirilerek Cumhuriyet'in ilk müzesi olma özelliğini kazanmıştır.

shutterstock-391498144-1000x550-1920w.webp

Topkapı Sarayı 2019 itibariyle ise Millî Saraylar bünyesinde yer alıyor. Ziyaretçilere Salı günü hariç 09.00 ile 17.30 saatleri arasında açıklan Topkapı Sarayı ile ilgili yeni bir karar alındı.

ARTIK GECE DE ZİYARET EDİLEBİLECEK

Topkapı Sarayı 29 Haziran'dan itibaren başlayacak gece müzeciliği uygulaması ile haftada bir gün, 21.00-23.00 saatleri arasında ise özel turlarla ziyaret edilebilecek. Bu yeni uygulama kapsamında, gece ziyaretinin maliyeti Türk vatandaşları için 1.000 TL, yurt dışından gelen ziyaretçiler için ise 5.000 TL olarak belirlendiği ifade edildi.

topkapi-sarayi-muzesi.jpg

Türkiye Gazetesi'nden Murat Öztekin'in haberine göre, yeni uygulama çerçevesinde Cumartesi geceleri Topkapı Sarayı'nın toplamda yaklaşık bin kişiyi ağırlayacak şekilde, 250 kişilik gruplar halinde ziyaret edilmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.