Toplu taşımaya zam geldi! Yeni tarife bugünden itibaren geçerli

Toplu taşımaya zam geldi! Yeni tarife bugünden itibaren geçerli

UKOME toplantısının ardından ulaşıma zam geldiği açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), kent içi toplu ulaşım ücret tarifesini oy birliğiyle güncelledi. Karara göre, 24 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre tam biniş ücreti 17,5 TL olarak belirlendi.

Öğretmen tarifesi ise değişmedi ve sabit kaldı. Öğrenciler ise toplu ulaşımdan 7,5 TL ücretle yararlanacak ve aktarma ücretlerinden muaf tutulacak.

dev-butce-onaylandi-izmir-buyuksehir-ukomeden-rahatsiz-fpfw.webpUKOME'nin aldığı karar doğrultusunda, ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, Metro, Tramvay ve İZBAN gibi toplu ulaşım araçlarında yeni tarife belirlendi. Tam tarife kapsamında tam biniş ücreti yüzde 34,62 oranında artırılarak 17,5 TL olarak belirlendi.

Öğretmenler için ise biniş ücreti 11,52 TL olarak sabit tutuldu. 60 yaş üstü vatandaşlar için biniş ücreti 15,50 TL olarak belirlenirken, öğrenciler için bu ücret 7,50 TL oldu.

p9rwxydq0uaqix1iw-kvyg.webpÖğrenciler için özellikle önemli olan aktarma ücreti ise yeni tarifeye göre ücretsiz olarak belirlendi. Tam tarife kapsamında yapılan ilk aktarma için 8,78 TL, ikinci aktarma için ise 4,42 TL ücret alınacak.

Öğretmenler için bu ücretler sırasıyla 5,76 TL ve 2,88 TL olacakken, 60 yaş kartları sahipleri için ilk aktarma 7,76 TL, ikinci aktarma ise 3,88 TL olarak belirlendi. Öğrenciler ise her iki aktarmadan da muaf tutulacak.

Ayrıca, "Halk Taşıt" uygulaması kapsamında belirli saatlerde yüzde 50 indirim uygulanmaya devam edilecek. Bu indirimli saatlerde tam biniş ücreti 8,75 TL, öğretmenler için 5,76 TL, 60 yaş üstü vatandaşlar için 7,75 TL, öğrenciler için ise 3,75 TL olarak belirlendi.

kapak-25-tszi-cover.jpgİndirimli binişlerde ilk aktarma için 4,39 TL, ikinci aktarma için ise 2,21 TL ödenecek. Öğretmenler ve 60 yaş üstü vatandaşlar için de benzer şekilde indirimler uygulanacak, öğrenciler ise aktarma ücretinden muaf tutulacak.

İZDENİZ tarafından işletilen Bostanlı-Üçkuyular feribotları için de araç biniş ücretlerinde değişiklik yapıldı. Motosiklet için geçiş ücreti 45 TL, otomobil için 110 TL, orta sınıf araçlar için 260 TL, otobüs-kamyon için 560 TL, TIR için ise 975 TL olarak belirlendi. Bu ücretlere yolculardan ekstra ücret alınmayacak.

780x411-izmirde-ulasim-ve-suya-yeni-zam-1649139177448.jpegYaz aylarına özel olarak Bostanlı-Üçkuyular feribot seferleri sıklaştırıldı. Cumartesi ve pazar günleri 19.30 - 23.00 saatleri arasında yapılan seferler, yaz yoğunluğu nedeniyle 15 dakikada bir gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Karşıyaka ve Alsancak arasında yapılan Baykuş seferlerinde de düzenlemeye gidildi ve çarşamba günleri için seferler iptal edilerek cuma ve cumartesi günleri için belirli saatlerde sefer düzenlenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.