Toplu ulaşımda yüzde 42 zam kararı ‘Meclis’te onayladı’ O tarihten itibaren geçerli olacak

Toplu ulaşımda yüzde 42 zam kararı ‘Meclis’te onayladı’ O tarihten itibaren geçerli olacak

Toplu ulaşıma yüzde 42 zam kararı Meclis’ten geçerek onaylandı. Zamlı tarife o tarihten itibaren geçerli olacak.

Belediye Meclisi bugün yapılan oturumunda şehir içi dolmuş ücretlerine zam yapılmasına karar verdi. Buna göre, daha önce 14 lira olan sivil ücret, oy çokluğuyla alınan kararla 20 liraya yükseltildi. Öğrenci ücreti ise Giresun'da 10 liradan 14 liraya çıkarıldı.

Bunun yanı sıra, Samanlık Kıranı, Kayadibi, Behsat ve Camili Köyü gibi şehir merkezine uzak mevkilere giden dolmuş ücretleri de alınan kararla 22 TL'ye çıkartıldı.

belediye.jpg

Meclis onayladığı kararın gelecek haftadan itibaren yürürlüğe girmesi planlanıyor. Bu zam kararıyla beraber, Giresun'da şehir içi ulaşımında yeni tarifeler uygulanacak ve yolcular yeni ücretlendirmeyle karşılaşacaklar.

thumbs-b-c-3ad7e31f9570d65df2599e6a9d65df39.jpg

ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETLERİ DE ARTTI

Aynı oturumda 2024-2025 öğrenim dönemi için öğrenci servis ücretleri de tekrar güncellenmiş oldu. Buna göre, şehir merkezindeki okullar için ilköğretim ve liseler için öğrenci taşıma ücreti bin 300 lira olarak belirlenirken, Bulancak Anadolu Lisesi ve Keşap Anadolu Lisesi öğrencileri için ise bu ücret bin 550 lira olarak tespit edildi.

aw243297-01.jpg

Öte yandan ilköğretim, kreş ve anaokuluna giden öğrenciler için yardımcı personellere ilköğretim tarifesine ek olarak 100 lira ödeme yapılmasına da alınan kararlar içerisine eklendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.