Torun Center kapatıldı: Ünlü rezidansa mühür

Torun Center kapatıldı: Ünlü rezidansa mühür

Şişli Belediyesi tarafından Torun Center aykırı yapılaşma gerekçesiyle mühürlendi.

İstanbul'un en prestijli gökdelen projelerinden biri olan Mecidiyeköy'deki Torun Center, projeye aykırı yapılaşma olduğu gerekçesiyle Şişli Belediyesi tarafından mühürlendi. Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi üzerinde, eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine inşa edilen Torun Center, 2016 yılında tamamlanarak iskan almıştı.

Şişli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda, devasa rezidansın bazı katlarında iskan sonrası bağımsız bölüm duvarlarının kırılarak birleştirildiği ve kat betonlarının kesildiği tespit edildi.

Belediye zabıtası tarafından dün düzenlenen Yapı Tatil Tutanağı'nda, rezidanstaki D blokta yer alan birçok daire adına "basit onarım izni" alınıp, daha sonra kapsam dışına çıkıldığı belirtildi.

Tutanağa göre, binanın 8 ayrı katındaki birçok dairenin iç duvar ve betonlarının kesilerek birleştirilmesi suretiyle mimari proje dışına çıkıldığı ve yaklaşık 12 bin metrekarelik aykırı yapılaşma tespit edildi.

Şişli Belediyesi, bu tespitler sonucunda Torun Center'ı mühürleyerek projeye aykırı yapılaşmaya son verdi.

Rezidansın proje sahibi Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye tebliğ edilen mühürleme kararı, İstanbul'un en değerli lokasyonlarından birinde yer alan bu önemli projede büyük yankı uyandırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.