Trafik cezalarında flaş değişiklik! Araç sahipleri derin bir oh çekecek

Trafik cezalarında flaş değişiklik! Araç sahipleri derin bir oh çekecek
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir gelişme yaşandı ve detayları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Trafik cezalarıyla ilgili milyonlarca sürücüyü etkileyen önemli bir gelişme yaşandı. Vatandaşların tepkisine yol açan ve gündemde yer alan fahri trafik müfettişlikleriyle ilgili önemli bir değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özellikle İstanbul'daki sürücülerin cezalarıyla başı dertte olan fahri trafik müfettişleriyle ilgili yeni bir karar alındı. İçişleri Bakanlığı'nın düzenlemesiyle fahri trafik müfettişliği için yeni düzenlemeler getirildi.

Picture background

Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanlığı, bu yönetmelikte güncelleme yaparak önemli düzenlemelere imza attı.

Yapılan düzenlemeye göre, müfettişlik için seçilen kişilere belirli bir eğitim programı düzenlenecek ve bu programa katılmayanlara müfettişlik kimliği verilmeyecek.

müfettiş

Müfettişlere yönelik görevleriyle ilgili bilgilendirme amacıyla yılda en az iki kez eğitim ve değerlendirme toplantıları yapılacak. Bu toplantılar yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebilecek ve uzaktan eğitim sonrası değerlendirme sınavı yapılacak. Sınavı başarıyla geçenler eğitimlerini tamamlamış sayılacak.

Herhangi bir toplantıya katılmayan müfettişlerin yetkileri, katıldıkları ilk toplantıya kadar askıya alınacak.

Müfettişlerin hangi trafik kuralı ihlalleri hakkında tutanak düzenleyebileceklerine ise Emniyet Genel Müdürlüğü karar verecek. Bu kararlar doğrultusunda müfettişlerin görevleri belirlenecek.

Picture background

FAHRİ MÜFETTİŞİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere yardımcı olmak üzere ihdas edilen fahri trafik müfettişliği, trafik denetimi, trafik suç ve suçlularının azaltılması alanında faaliyet göstermektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.