Trafikte yasaklar sil baştan: Sürücüler artık bu hızı geçemeyecek

Trafikte yasaklar sil baştan: Sürücüler artık bu hızı geçemeyecek

Tüm sürücüleri ilgilendiren yeni düzenleme ile hız sınırları değişiyor.

Türkiye'de araç ve ehliyet sahiplerini ilgilendiren önemli bir düzenleme 2024 yılında yürürlüğe giriyor. İçişleri Bakanlığı, trafik güvenliğini artırmak ve trafik akışını iyileştirmek amacıyla hız limitlerini yeniden belirliyor.

111.jpg

Önceki düzenlemelerde, belirli otoyollarda hız sınırları artırılmıştı. Bu kapsamda Edirne-İstanbul ve İstanbul-Ankara otoyollarında hız sınırları 120 km/s'den 130 km/s'ye yükseltilmişti. Yeni düzenlemelerle birlikte, yolların durumuna göre özel hız limitleri belirlenecek ve şehir içi hız sınırları konusunda nihai kararlar bayram sonrası açıklanacak.

HIZ SINIRI ARTTIRILMIŞTI

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yapılan düzenlemeyle, bazı otoyollardaki hız sınırları yeniden belirlenmişti. Edirne-İstanbul (Avrupa Otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde-Tarsus ve Tarsus-Şanlıurfa kesimleri) ve Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir ve İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarında hız sınırı 120 km/s'den 130 km/s'ye yükseltilmişti. Ayrıca, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir/Menemen-Çandarlı ve Ankara-Niğde otoyollarında ise hız sınırı 120 km/s'den 140 km/s'ye çıkarılmıştı.

Türkiye'de yeni otoyolların hizmete girmesiyle birlikte hız sınırları yeniden düzenlenmesi tekrar gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı, yeni bir düzenlemeye gidileceğini açıklayarak, yolların durumuna göre Türkiye genelinde standart bir uygulama yerine, her yolun kendine özgü hız limitlerinin belirlenebileceğini açıklandı.

Şehir içi hız sınırları konusunda da çalışmaların sürdüğü belirtilirken, bu çalışmaların bayram tatilinin sona ermesiyle kısa sürede tamamlanarak nihai kararın verilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.