Tren faciasında ölen makinistin cezaevindeki babası Türkiye'den Yunanistan'a iade edilecek

Tren faciasında ölen makinistin cezaevindeki babası Türkiye'den Yunanistan'a iade edilecek

Yunanistan'da 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren faciasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Kazada ölen makinistin Türkiye'deki cezaevinde olan babasının Yunanistan'a iade edileceği duyuruldu.

Yunanistan''da 1 Mart''ta meydana gelen tren faciasında 57 kişi hayatını kaybetmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tren kazasında ölen Nikos Nalmpantis adlı makinistin, uyuşturucu suçundan hükümlü olan babası Dimitros Nalmpantis''in Türkiye''den Yunanistan''a iade edileceği duyuruldu. 

Nakil, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ''ın onayıyla, Türkiye-Yunanistan arasındaki hükümlü nakline yönelik anlaşma kapsamında yapılacak.​​​​​

Adalet Bakanlığı, Yunanistan''da 1 Mart''ta meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında ölen makinist Nikos Nalmpantis''in uyuşturucu suçundan hükümlü babası Dimitros Nalmpantis''in, ülkesindeki bir cezaevine nakline yönelik talebi üzerine gerekli işlemleri başlattı.

Dimitrios Nalmpantis''in nakil dilekçesi, Yunanistan Adalet Bakanlığına gönderildi. Yunanistan Adalet Bakanlığından cevap gelmesi halinde Nalmpantis, bu ülkedeki bir cezaevine nakledilecek.

Nakil, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ''ın onayıyla, Türkiye-Yunanistan arasındaki hükümlü nakline yönelik anlaşma kapsamında yapılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.