Trump'a bir suikast girişimi daha! Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala…

Trump'a bir suikast girişimi daha! Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala…

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik bir suikast girişiminde daha bulunuldu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik bir suikast girişiminde daha bulunuldu. Trump'ın kampanya sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Donald Trump'ın yakınında silah ateşlendi, kendisi güvende durumu iyi." denildi. New York Post'a konuşan kaynaklar ise, silahlı şahısların birbirlerini hedef aldığını ve açılan ateşin Trump'ı yönelik olmadığını öne sürdü.

SON 2 AY İÇİNDE İKİNCİ SUİKAST GİRİŞİM

Trump, son olarak 13 Temmuz'da Pennsylvania eyaletinde gerçekleştirdiği miting sırasında suikast girişimine uğramış ve saldırıyı düzenleyen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks korumaları tarafından etkisiz hale getirilmişti.

wofk-ncko4ibbe4atrxw.webpSaldırının ardından suikast girişiminin planlı olduğu ve seçimden zaferle ayrılabilmek için Trump tarafından organize edildiği öne sürülmüştü. Trump, saldırı sonrasında yapılan anketlerde rakibi olan mevcut ABD Başkanı Joe Biden'in önüne geçmiş ve Biden durum üzerine adaylıktan çekilmişti. Son yapılan anketlerde ise Biden’ın yerine aday olan Harris’in, Trump'ı geçtiği görülmüştü. Söz konusu anketler sonrası bir saldırı girişiminin daha yaşanması, komplo teorilerinin de bir kez daha alevlenmesine yol açtı.

HARRİS İLE CANLI YAYINA ÇIKMIŞLARDI

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken, Mevcut Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti adayı Kamala Harris ile ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ı karşı karşıya getiren canlı yayının yankıları da sürüyor.

c1e7454-5645265-01-06.jpg

Amerikan medyasında canlı yayına ilişkin çok sayıda haber ve analiz yer alırken, Harris'in Trump'a oranla biraz daha iyi bir performans sergilediği fikri öne çıktı. Yorumcuların çoğu, Harris'in özellikle göçmenler, kürtaj ve Rusya-Ukrayna savaşı ile alakalı başlıklarda Trump'ın söylemlerini geri püskürttüğünü ve çok daha dengeli mesajlar verdiğine işaret etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.