TSK'dan 'Yağmur' ve 'Ecrin'li mesaj

TSK'dan 'Yağmur' ve 'Ecrin'li mesaj

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İstiklal Caddesi'nde altı kişinin öldürüldüğü bombalı terör saldırısından 6 gün sonra Suriye ve Irak'ın kuzeyinde çeşitli hedeflere hava harekatı gerçekleştirdi. Bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Ecrin ve Yağmur'un isimleri füzelerin üzerine yazıldı.

Kuzey Irak ve Suriye''nin kuzeyindeki Ayn El Arab''ta yuvalanan terör unsurlarına hava harekatı düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri özel görüntüler paylaştı. 
Türkiye’ye ait savaş uçakları Rojava Kürdistanı’nın Kobani kentini bombaladı. Kobani’ye yönelik hava harekatı düzenleyen savaş uçaklarının Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı''ndan belirli aralıklarla kalktığı öğrenildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ''Pençe Kılıç'' isimli hava harekatında Suriye ve Irak''ın kuzeyinde Türkiye''ye yönelik terör saldırılarında üs olarak kullanılan bölgelerin vurulduğunu bildirdi. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kastedenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz. Terör örgütünün sözde karargâhları da tam isabetle vuruldu, tahrip edildi." açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın sosyal medya hesabından da, "Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya dönüşünde Pençe Kılıç Harekâtı''nın başlatılması talimatını verdi." paylaşımı yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı''nın resmi Twitter hesabından pazar sabah 01.12''de yapılan paylaşımda, "Hesap zamanı. Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" yazıldı ve havalanmakta olan bir F-16 savaş uçağının fotoğrafı paylaşıldı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de savaş uçaklarının Kobani kırsalındaki mevzileri bombalandığı haberini servis etti. Türkiye Savunma Bakanlığı ise Twitter hesabından operasyona ilişkin "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" ifadelerini kullanıldı.
Kuzey Irak ve Suriye''nin kuzeyindeki Ayn El Arab''ta yuvalanan terör unsurlarına hava harekatı düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri özel görüntüler paylaştı. Beyoğlu''nda düzenlenen bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Ecrin ve Yağmur''un isimleri füzelerin üzerine yazıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.