Tükenmez kalem kapaklarındaki deliğin hayati önemi ortaya çıktı. Kimsenin bilmediği detay!

Tükenmez kalem kapaklarındaki deliğin hayati önemi ortaya çıktı. Kimsenin bilmediği detay!

Tükenmez kalem kapaklarının ucunda bulunan delik, meğer çok önemliymiş. Duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Tükenmez kalemler her evde, okulda, ofiste bulunan ve çantalarımızdan ayırmadığımız nesnelerdir. Kullanımı pratik ve uzun ömürlü olan tükenmez kalemlerin bazıları kendiliğinden basmalı şekilde açılabilirken, bazılarında ise bir kapak bulunur. İşte bu kapaklı tükenmez kalemlerin kapaklarının dibinde bir delik olur. Ancak bu deliğin neden orada olduğunu herkes bilmiyor.

bic-pen-top-gear-patrol-lead-full.jpg

Siz de muhakkak tükenmez kalemlerin kapaklarının üstündeki bu delikleri fark etmişsinizdir ancak bu deliğin nedenini hiç düşündünüz mü?

Bu delik, rastgele orada bulunan bir tasarım değil, hayati bir öneme sahip. Bir insanın hayatını kurtaran bu deliğin nasıl hayat kurtardığını ise gelin açıklayalım…

tukenmez-kalem-kapaklarindaki-delikler-ne-ise-yariyor-duyunca-sok-olacaksiniz-2.webp

ÖLÜM RİSKİNİ ÖNLÜYOR

Tükenmez kalemlerin kapaklarındaki delik her ne kadar hava basıncını önleyerek kalemi düzgün haliyle kapatmanızı sağlasa da esas amacı bambaşka…

Tükenmez kalemlerin kapaklarındaki deliğin orada olmasının sebebi, boğulma riskini önlemek olarak açıklanıyor. Çocukların kalemleri ağızlarına sokmaları ve kalem kapaklarının boğazlarına kaçması riskine karşılık olarak bu küçük delikler, nefes borusundaki hava akışının devam etmesi için büyük bir rol oynuyor. Küçük delik sayesinde kişi, oradan soluk alıp verebiliyor.

pen-1743869-1920-min.jpg

BIC kalem markasının internet sitesinde bu konuya dair bir de açıklama yer alıyor.

Özellikle BIC markalı tükenmez kalemlerin neredeyse tümünde bu delikler oluyor. İnternet sitesinde yazan açıklama ise şöyle:

“Kalemin sızıntı yapmasını önlemeye yardımcı olmasının yanı sıra tüm BIC kapaklarımız; çocukların yanlışlıkla kalem kapaklarını soluk borusuna kaçırma riskini en aza indirmeye çalışan uluslararası güvenlik standartlarına uygundur.”

Kalem kapaklarının neden olduğu boğulma vakaları, özellikle çocuklar için önemli bir güvenlik riski oluşturabilir. Bu sebepten ötürü BIC ve diğer kalem üreticileri, kapaklarının tasarımında güvenlik önlemleri almıştır.

e29019e0951f0011cbb8901f0e5bc3fa0b52698b.jpg

TAHMİNİNİZDEN DAHA RİSKLİ

BIC markası, kalem kapaklarının üzerinde küçük bir delik bulunmasını standart hale getirdi. Çünkü The Independent’in paylaştığı verilere göre ABD’de her yıl 100 kişi bu nedenle can veriyor. Bu delik, eğer kapağı yutulursa, hava yolunun tamamen kapanmasını engellemeyi ve hava geçişine izin vererek boğulma riskini azaltmayı amaçlar. Diğer kalem üreticileri de bu güvenlik önlemini benimseyerek benzer tasarımlar üretmeye başladı. Bu tür güvenlik özellikleri, kazara yutma durumlarında riskleri azaltmaya yardımcı oluyor.

Tükenmez kalem kapaklarındaki bu deliği daha önce fark etmiş miydiniz? Peki, işlevini biliyor muydunuz?

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.