Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Bugün itibariyle zam geldi

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Bugün itibariyle zam geldi

Araç sahiplerini yıkacak haber geldi. Zamlardan onlarda nasibini alacak.

Türkiye’de zam furyası A’dan Z’ye tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Mayıs ayında tavan yapan enflasyon, vatandaşa zor günler yaşatıyor. Enflasyon hayat pahalılığına neden olurken üstü üste zamlar gelmeye devam ediyor. Bu kez zam ise elektriğe geldi.

Elektrik fiyatlarına bugünden itibaren yüzde 38 oranında bir zam geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada, mesken aboneleri için elektrik perakende satış fiyatlarına yüzde 38, tarımsal faaliyetler aboneleri için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörünün düşük kademesi için yüzde 38, yüksek kademesi için ise yüzde 20 oranında zam yapıldı.

kapak-40-ihqr-cover.jpg

Yeni tarifeler bugün itibarıyla yürürlüğe girdi ve bu artış elektrikli araç sahipleri için de şarj maliyetlerini önemli ölçüde artırmasına neden oldu. EPDK'nın açıklamasına göre, 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak şekilde elektrik tarifelerine yüzde 38 zam yapıldı. Bu zamların ardından, evlerde kullanılan her 100 kWh elektriğin maliyeti 207.23 TL'ye yükseldiği kaydedildi.

MALİYETİ BİN TL'YE YAKLAŞTI

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre, yeni elektrik tarifeleriyle birlikte zamlar araçları da vuracak. Türkiye’de kullanım oranı sürekli olarak artış gösteren elektrikli araçlarda söz konusu zamdan etkilenecek.

Elektrik zammı ile birlikte 88.5 kWh'lık bir elektrikli otomobilin aylık şarj maliyeti 823 TL'ye çıktığı belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılı sonunda Türkiye'de trafiğe kayıtlı elektrikli araç sayısında büyük artış gözlemlendi. TÜİK açıklamasında bir önceki yıla göre elektrikli araç sayısı yaklaşık yüzde 570 artarak 80.043 adede ulaştığı kaydedildi.

sarj-elektrik.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.