Tüm çiftçileri ilgilendiriyor! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Tüm çiftçileri ilgilendiriyor! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Hayvancılıkla uğraşan çiftçileri ilgilendiren haber geldi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hayvancılık sektörü için yeni bir destek dönemi başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2026 yılları arasında geçerli olacak destekleme programıyla yerli üretimi artırmayı hedefliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğle, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıktan arıcılığa kadar geniş bir yelpazede teşvikler sunulacak.

thumbs-b-c-a95e434f44ef27f79f6917b64b3aebd1.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan 2024-2026 dönemi hayvancılık desteklemeleri, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle resmi olarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme kapsamında, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanı sıra arıcılık, ipek böceği yetiştiriciliği ve tiftik üretimi gibi çeşitli alanlarda üreticilere teşvik sağlanacak.

BAŞVURU SÜRECİ BELLİ OLDU

Desteklerden faydalanmak isteyenler için başvuru koşulları, yöntemleri ve ödeme süreçleri tebliğde detaylı bir şekilde açıklandı. Başvurular, belirlenen tarihler arasında alınacak ve ödemeler sürecin sonunda hak sahiplerine yapılacak.

nasil-ciftci-olunur-bilmen-gereken-her-sey-1.jpg

Yeni destekleme politikalarının amacı, yerli üretimin teşvik edilmesi, hayvan genetik kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi olarak belirlendi. Ayrıca, üretim planlaması ve verimlilik artışıyla kaliteyi artırmak hedefleniyor.

Bu yeni düzenleme, 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girdi. 26 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan önceki tebliğ ise yürürlükten kaldırıldı. Böylece hayvancılık sektöründe yeni bir destek dönemi başlamış oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.