Tüm emeklilere müjde! 10 bin TL ek ödemeler hesaplara yatacak

Tüm emeklilere müjde! 10 bin TL ek ödemeler hesaplara yatacak

Milyonlarca emekli için güzel haberi SGK uzmanı Özgür Erdursun verdi. Emeklilere 10 bin TL’lik destek ödemesi yapılacak.

SGK uzmanı Özgür Erdursun, tüm emeklilere 10.000 TL’lik ek ödeme yapılacağını açıkladı. SSK, Bağ-Kur, 4C emeklisi fark etmeden verilecek olan ek ödemeye ilişkin tüm ayrıntılar belli oldu.

Picture background

Emekli maaşı alan Milyonlarca kişi için yeni ek zam düzenlemesi kısa süre önce TBMM’de kabul edildi. Bu düzenleme ile birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12 bin 500 TL seviyesine yükseltildi.

Asgari ücret düzeyinde bir artış bekleyen emekliler aldıkları zammı yeterli bulmazken SGK uzmanı Özgür Erdursun emeklinin yüzünü güldürecek yeni ek ödemeyi açıkladı.

Picture background

Erdursun, SSK bağ-kur ve 4C emeklisinin yüzünü güldürecek ek ikramiye bombasını patlattı. Tarih ve miktar da belirten Erdursun, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle emeklilerin zor günler geçirdiğini dile getirerek, yılsonuna doğru yeni ilave ödemelerin yapılacağını açıkladı.

SSK ve bağ-kur emeklilerine Temmuz ayında yapılan yüzde 24.73 kök maaş zammı ve memur emeklilerine ise yüzde 19.31 zam düşük kalmıştı.

Picture background

Ayrıca 10 bin TL maaş alan, yani en düşük emekli maaşı alan emeklilerin maaşları da arttırılmıştı. Fakat emekliler En az asgari ücret seviyesinde bir artış bekledikleri için yapılan zamlardan memnun kalmadı.

12 bin 500 TL’ye yükselen en düşük emekli maaşı ödemeleri için geri sayım devam ederken, açlık sınırının 19 bin TL seviyesine kadar çıkmış olması özellikle emeklinin belini büküyor. Tam da bu sebepten dolayı hükümet emekliler için yeni ilave ödemeler yapmaya hazırlanıyor.

Picture background

SGK uzmanı Özgür Erdursun, tüm emekliler için Aralık ayında ek ödeme olabileceğini duyurdu. Tek sefere mahsus bir ödeme yapılabileceğini belirten Erdursun, 5 veya 10 bin TL’lik bir ilave ödemenin en geç Aralık ayında emeklilerin hesabına yatacağını bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.